Uitvaartverzekeraars: hoe vergelijk ik ze? + Overzicht

Sta je voor de keuze van een uitvaartverzekering, maar weet je niet goed waar te beginnen? Het vergelijken van uitvaartverzekeraars kan overweldigend zijn. Gelukkig helpen we je op weg met een helder overzicht en praktische tips. Zo vind je de verzekering die naadloos aansluit bij jouw wensen en situatie, zonder het gevoel te hebben dat je er alleen voor staat.

Waarom uitvaartverzekeringen vergelijken?

Het vergelijken van uitvaartverzekeringen is als het navigeren door een doolhof van kleine lettertjes, verschillende dekkingen en tarieven.

Maar waarom zou je hier nu juist aandacht aan besteden? Elk uitvaartbedrijf en elke verzekeraar heeft zijn eigen manier van aanpakken.

Dat betekent dat de keuzes die je maakt, van premies tot dekkingen, sterk kunnen variëren. Het ene pakket is het andere niet. En wanneer het op iets persoonlijks als een uitvaart aankomt, wil je toch precies datgene wat bij jou of je dierbaren past?

Door verschillende aanbieders naast elkaar te leggen, krijg je zicht op wat elke verzekeraar uniek maakt. Misschien biedt de ene een kapitaalverzekering waarbij een vastgesteld bedrag uitgekeerd wordt, terwijl de ander een sommenverzekering heeft die specifieke diensten dekt.

En wat dacht je van die kleine, maar belangrijke, extra’s zoals kinderen die kosteloos meeverzekerd zijn of speciale bijstand na het overlijden?

Vergeet ook niet dat de uitvaartwensen enorm kunnen verschillen. De ene persoon droomt van een grootse ceremonie, terwijl de ander het liever klein en intiem houdt. Uitvaartverzekeraars spelen hierop in door verschillende pakketten aan te bieden.

Oude mensen zijn in een bos aan het wandelen.

Hoeveel actieve uitvaartverzekeraars zijn er in België?

In België heb je echt veel keuze als het gaat om uitvaartverzekeraars, ieder met hun eigen pluspunten en bijzonderheden. Je zou bijna niet weten waar je moet beginnen met kiezen. Maar, deze verscheidenheid van uitvaartverzekeraars is eigenlijk superhandig voor jou.

Dit betekent namelijk dat je een verzekering kunt vinden die precies aansluit bij jouw wensen. Of je nu iets zoekt dat alleen de basis dekt of juist een verzekering die helpt bij de hele organisatie van de uitvaart, er is genoeg te kiezen.

1. DELA Uitvaartverzekering

DELA Uitvaartverzekering is er eentje die veel meer doet dan alleen maar geld uitkeren. Ze bieden een complete service rondom de uitvaart, inclusief persoonlijke begeleiding voor de nabestaanden. Handig, want zo hoef je je over de organisatie geen zorgen te maken en kun je je richten op het afscheid.

2. Corona Direct

Corona Direct gaat prat op hun directe aanpak, zonder tussenpersonen. Dat kan het afsluiten van een verzekering een stuk eenvoudiger maken. Hun focus ligt op helderheid en eenvoud, ideaal als je geen zin hebt in ingewikkelde procedures.

3. DVV

Bij DVV ontdek je niet alleen uitvaartverzekeringen, maar ook een hele reeks andere verzekeringen. Wat echt prettig is bij DVV, is de persoonlijke benadering. Het geeft je het gevoel dat je er niet alleen voor staat, zeker niet tijdens de zware momenten.

4. Allianz

Allianz staat wereldwijd bekend om zijn brede kennis op het gebied van verzekeringen, en dat geldt ook voor uitvaartverzekeringen. Ze hebben echt van alles, zodat er voor iedereen, wat je ook nodig hebt of belangrijk vindt, wel iets tussen zit.

5. Ethias

Ethias richt zich met zijn verzekeringen op een breed publiek, van particulieren tot bedrijven. Ze staan bekend om hun klantvriendelijke service en duidelijke voorwaarden.

6. Belfius

Belfius maakt indruk op de Belgische financiële scene met een uitgebreid gamma aan diensten. Onder hun vleugels vind je ook uitvaartverzekeringen, waarbij ze sterk inzetten op een service die echt bij je past.

7. Argenta

Argenta is misschien beter bekend als bank, maar biedt ook verzekeringen aan. Hun aanpak is gericht op eenvoud en duidelijkheid, perfect voor wie op zoek is naar een no-nonsense verzekering.

8. ING

ING, een andere grote naam, biedt een uitvaartverzekering aan die je online kunt afsluiten. Hun digitale aanpak maakt het proces vlot en eenvoudig.

9. KBC

KBC staat bekend om zijn holistische benadering van bankzaken en verzekeringen. In hun brede waaier van diensten vind je ook uitvaartverzekeringen terug, allemaal ondersteund door de betrouwbaarheid en topkwaliteit service die bij een gerenommeerde naam als KBC hoort.

Vind jouw ideale uitvaartverzekeraar
Met ons overzicht ontdek je welke verzekeraar het beste bij jou past.
arrow Begin nu

Wie is de grootste uitvaartverzekeraar in België?

DELA staat bovenaan de lijst van uitvaartverzekeraars in België. Ze blinken uit met hun brede waaier aan diensten. Het gaat veel verder dan financiële hulp; DELA staat je bij in alles wat bij een uitvaart komt kijken. Ze zijn meer dan gewoon een verzekeraar; ze zijn een rots in de branding bij het afscheid nemen.

Ze zorgen ervoor dat de financiële en organisatorische lasten niet op de schouders van de nabestaanden terechtkomen.

Hun doel? Ervoor zorgen dat je afscheid kunt nemen zoals jij dat voor ogen hebt, zonder dat je dierbaren zich zorgen moeten maken over geld of hoe alles geregeld moet worden. Met hun warme, persoonlijke aanpak en advies precies op maat, bieden ze steun in tijden dat het echt telt.

Welke uitvaartverzekering is de beste?

De beste uitvaartverzekering kiezen is een heel persoonlijke zaak. Wat voor de één perfect is, past misschien niet bij de ander. Belangrijk is dat de uitvaartverzekering aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Denk aan het bedrag dat je wilt verzekeren, zodat nabestaanden niet voor onverwachte kosten staan. Veel verzekeraars, zoals DELA, bieden naast een som geld ook hulp bij het regelen van de uitvaart. Dit kan veel zorgen wegnemen.

Bij het uitzoeken van jouw uitvaartverzekering zijn er een paar dingen waar je echt even bij stil moet staan. Wat kost het je per maand? Hoe lang moet je betalen? En wat valt er allemaal onder de dekking? Er zijn ook uitvaartverzekeraars die meer doen dan alleen de kosten dekken, bijvoorbeeld hulp bieden met het papierwerk na iemands overlijden of steun geven aan de familie.

Hoe kan ik uitvaartverzekeringen vergelijken?

Om de juiste uitvaartverzekering te vinden, begin je met na te denken over wat jij belangrijk vindt. Let niet alleen op hoeveel het kost, maar ook op wat je ervoor terugkrijgt. Online kun je makkelijk je info invullen en snel zien wat er allemaal is. Zo krijg je een duidelijk beeld van de mogelijkheden.

1. Bepaal welk bedrag je wilt verzekeren of welke diensten je wilt laten dekken

Denk goed na over het bedrag dat je wilt verzekeren. Dit bepaalt hoe uitgebreid de uitvaart kan zijn zonder dat je nabestaanden zich zorgen hoeven te maken over de kosten. Ook de keuze tussen een kapitaal- of dienstenpakket is belangrijk.

2. Vul het offerteformulier

Het invullen van een offerteformulier is simpel. Geef aan wat je zoekt in een uitvaartverzekering en wat je budget is. Zo kunnen uitvaartverzekeraars een passend voorstel doen.

3. Vergelijk offertes

Als je de offertes hebt, vergelijk ze dan zorgvuldig. Let op de dekking, kosten en voorwaarden. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar wat het beste past bij jouw wensen voor een waardig afscheid.

Met welke factoren kan ik het beste rekening houden?

Bij het uitzoeken van een uitvaartverzekering is het handig om met een scherp oog naar een aantal belangrijke punten te kijken.

Denk goed na over wat jij en je dierbaren echt nodig hebben. Door hier bewust bij stil te staan, maak je een keuze die het beste past bij jou en de mensen om je heen.

Aandachtspunt 1: bedrag

Het kiezen van het juiste bedrag voor je uitvaartverzekering is echt belangrijk. Dit bepaalt namelijk hoeveel geld er straks is voor jouw afscheid.

Kies een bedrag waarmee je zeker weet dat alles betaald kan worden. Denk aan de kosten voor een begrafenis of crematie en de dingen die jij extra belangrijk vindt, zoals een speciale kist of een mooie plek op het kerkhof.

Aandachtspunt 2: premie

De premie is het bedrag dat je betaalt voor je verzekering. Dit kan maandelijks, per kwartaal of jaarlijks. Het hangt af van de verzekeraar en jouw voorkeuren.

Soms kan je kiezen voor een eenmalige premie. Het is slim om te kijken naar hoe de premie over de tijd verandert en hoe lang je deze moet betalen.

Aandachtspunt 3: voorwaarden en extra’s

Het is belangrijk om goed de kleine lettertjes van je uitvaartverzekering te lezen: wat wordt er echt gedekt? Ook is het slim om uit te zoeken of er nog handige extraatjes bij zitten, zoals ondersteuning bij alle regelwerk na het overlijden of extra steun voor de mensen die je achterlaat.

Er zijn zelfs verzekeraars die kinderen gratis meeverzekeren of een extra potje beschikbaar stellen voor die bijzondere laatste wensen. Zorg dat je precies weet wat je kiest, zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Vrouw is uitvaartverzekering aan het bespreken met één van de zoveel uitvaartverzekeraars.

Twijfel je welke uitvaartverzekeraar te kiezen? Stel je vraag en ontvang advies op maat

Twijfel je nog over welke uitvaartverzekeraar het beste bij je past? Dat is helemaal niet gek, want het is best een belangrijke keuze. Gelukkig hoef je die niet alleen te maken. Vraag vandaag nog je offerte aan en zet de eerste stap naar gemoedsrust en zekerheid.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Voor wie wenst u een uitvaartverzekering?
2*. De verzekeraar moet vooral… :
3*. Welk bedrag wilt u laten uitkeren na het overlijden?
4*. Wat is uw geboortedatum? (dd/mm/jjjj)
5*. Wanneer wilt u een uitvaartverzekering afsluiten?
6. Aanvullende informatie
7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.