Hypnotherapie vergoeding: wat zijn de kosten en hoeveel wordt er terugbetaald door de mutualiteit?

Ben je benieuwd wat hypnotherapie je gaat kosten en of je iets terugkrijgt van de mutualiteit? Dat vraagt iedereen zich wel eens af. We zetten alles over een vergoeding voor hypnotherapie netjes op een rijtje voor je. Zo loop je makkelijk door alle info over wat het kost en hoe het zit met terugbetalingen, zodat je goed weet waar je aan toe bent.

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is echt een unieke manier van therapie waar je, samen met een therapeut, in een diepe ontspanning komt, een soort trance. Maar maak je geen zorgen, het is niets geks of engs. Het is meer te vergelijken met hoe het voelt als je lekker aan het dagdromen bent.

In deze staat sta je meer open voor suggesties en kan je op een positieve manier werken aan dingen waar je last van hebt. Denk aan angsten, slechte gewoontes of stress. Het is een manier om jezelf van binnenuit te helpen en sterker te maken.

Hoe werkt hypnotherapie?

In hypnotherapie word je door een therapeut geholpen om in een rustige, tranceachtige staat te komen. Het lijkt een beetje op het moment vlak voordat je in slaap valt. Je bent nog wakker, maar ook diep ontspannen.

Zo kan de therapeut met je onderbewuste praten. Dat deel van je brein waar je normaal niet zo makkelijk bij kunt, maar dat wel veel invloed heeft op hoe je je voelt en gedraagt. Samen ga je aan de slag om die gedachten of gevoelens die jou dwarszitten, te veranderen.

Wil je weten hoeveel je kunt besparen?
Leer hoe je terugbetalingen kunt ontvangen.

Wat is het verschil tussen psychotherapie en hypnotherapie?

Bij psychotherapie praat je vooral over je gedachten en gevoelens, en gebruik je bewust inzicht en gedragstherapie om aan je problemen te werken. 

Hypnotherapie duikt dieper, naar je onderbewuste, om de wortels van je problemen te vinden en te veranderen. Het gaat hier meer om het ervaren en veranderen van gevoelens en overtuigingen van binnenuit.

Is hypnotherapie erkend?

Hypnotherapie wordt steeds meer in de armen gesloten, door zowel dokters als door de verzekeringen. Er is een heleboel onderzoek dat laat zien dat het echt kan helpen bij verschillende dingen, zoals te veel stress, angstgevoelens of buikpijn van het prikkelbare darmsyndroom.

Ook al zien sommige mensen het nog een beetje als iets bijzonders, de goede resultaten zorgen ervoor dat het steeds vaker serieus genomen wordt. En in sommige gevallen betaalt jouw aanvullende zorgverzekering zelfs een deel van de kosten.

Man volgt hypnotherapie en krijgt hier een vergoeding voor.

Wat zijn de kosten van hypnotherapie in 2024?

Zit je te denken aan hypnotherapie en vraag je je af wat dat gaat kosten dit jaar? Goed om vooraf te weten dat de prijs per sessie best uiteen kan lopen.

Over het algemeen zit je rond een honderd euro per keer, maar het ligt echt aan de ervaring van je therapeut en aan wat je nodig hebt.

Sommige therapeuten hebben ook deals waarbij je meerdere sessies in één keer koopt, wat vaak voordeliger uitpakt.

Wordt hypnotherapie terugbetaald door de mutualiteit of het ziekenfonds?

Of je een deel van de kosten voor hypnotherapie terugkrijgt van je ziekenfonds of mutualiteit, dat ligt helemaal aan je zorgverzekering.

Niet alle verzekeraars zien hypnotherapie als iets wat standaard vergoed moet worden; het valt voor velen onder ‘alternatieve therapie‘.

Er zijn echter wel aanvullende pakketten die je een vergoeding kunnen geven, zeker als je therapeut aangesloten is bij een erkende beroepsvereniging. Dus ja, met het juiste verzekeringspakket kun je misschien wel een mooi stuk van je behandeling vergoed krijgen.

Voorwaarden terugbetaling ziekenfonds

Even checken hoe het zit met de vergoeding voor hypnotherapie door je mutualiteit is slim. Kijk vooral naar twee punten: zorg dat je therapeut erkend is en duik in wat jouw verzekering vergoedt.

Soms zit er een limiet aan wat je per dag of per jaar terugkrijgt van de verzekering. Dus, pak je polis erbij en kijk goed na wat er vergoed wordt en wat je eventueel zelf bijlegt. Zo weet je precies waar je aan toe bent, zonder verrassingen.

Ontdek hoeveel je kunt terugkrijgen voor hypnotherapie
Leer hoe je financiële steun kunt ontvangen voor je behandeling.
arrow Vraag inzicht aan!

Hoe zijn de ervaringen met hypnotherapie?

Mensen die hypnotherapie hebben geprobeerd, delen vaak positieve ervaringen. Ze vertellen dat ze door de therapie beter met hun klachten om kunnen gaan.

Hypnotherapie wordt gebruikt voor verschillende problemen, zoals stress, angst, en zelfs het prikkelbare darmsyndroom.

Veel cliënten merken op dat ze al na een paar sessies verbetering voelen. Het fijne is dat hypnotherapeuten samen met jou op een positieve wijze werken aan oplossingen voor je problemen.

Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt ook de effectiviteit van hypnotherapie bij bepaalde klachten, wat veel mensen geruststelt.

Meer info over de terugbetaling van hypnotherapie? Vul het formulier in en neem contact op met specialisten

Zit je met vragen over hoe jouw zorgverzekering hypnotherapie terugbetaalt in de vorm van een vergoeding? Dan hebben we goed nieuws voor je! Onze specialisten staan te popelen om al jouw vragen te beantwoorden.

Laat ons weten waar je naar op zoek bent door het formulier in te vullen en neem vandaag nog contact met ons op. We zijn hier om je door alles heen te loodsen – van vergoedingen tot pakketten en alle voorwaarden. Mis deze kans niet en vraag meteen een offerte aan.

Zo kom je precies te weten wat er mogelijk is op het gebied van vergoeding voor hypnotherapie. Jouw welzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Samen zorgen we ervoor dat je de steun krijgt die je nodig hebt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Ontvang en vergelijk gratis ziekenfondsen
1*. Ben je momenteel reeds aangesloten bij een ziekenfonds?
2*. Wat is je hoofdactiviteit?
3*. Ben je gerechtigde of persoon ten laste?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Overzicht van terugbetalingen:

Naar kinesist gaan voor knieproblemen.
Tussenkomst kinesist
Krijg je een vergoeding voor de behandeling door een kinesist na een letsel of operatie? In dit artikel kom je alles te weten.
Terugbetaling lensimplantatie.
Terugbetaling lensimplantatie
Overweeg je een lensimplantatie en vraag je je af of je hiervoor een terugbetaling kunt krijgen? In dit artikel leer je over de voorwaarden, hoeveel je kunt terugkrijgen en andere belangrijke details.
Zonnecrème op de rug van een vrouw.
Terugbetaling zonnecreme
Wist je dat je een terugbetaling kunt krijgen voor zonnecrème? In dit artikel lees je er alles over.