Tandverzekering Solidaris: wachttijd, voorwaarden en prijs

Ontdek alles wat je moet weten over de tandverzekering van Solidaris. Van de wachttijden en belangrijke voorwaarden tot de precieze prijs die je betaalt voor een zorgeloze glimlach.

Wat dekt DentaPlan?

Met DentaPlan ben je goed verzekerd voor alles wat met je tanden te maken heeft. Of het nu gaat om je standaard tandartsbezoek of om die ingewikkelde behandelingen waar niemand op zit te wachten.

Of je nu voor preventie gaat, zoals die jaarlijkse check-up of het schoonmaken van je tanden, of dat je een oplossing nodig hebt voor een vervelend gaatje, DentaPlan staat voor je klaar.

En als het om je tandvlees gaat of zelfs als je een beugel nodig hebt, zit je met DentaPlan ook goed. Mis je een tand en kijk je naar implantaten of protheses? Ook dan helpt DentaPlan je om zonder zorgen en met een brede glimlach door het leven te gaan.

Welke tandzorg dekt DentaPlan niet?

Als je droomt van een Hollywood-glimlach met spierwitte tanden of overweegt om een klein juweeltje op een tand te zetten, houd er dan rekening mee dat DentaPlan deze esthetische extraatjes niet dekt.

Ook behandelingen die meer in de experimentele hoek zitten, zonder stevige wetenschappelijke basis, passen niet binnen het pakket.

Dus, voordat je je tandartsbezoek plant, check even of wat je wilt wel onder de vergoeding valt, zo voorkom je onverwachte uitgaven.

Maak slimme keuzes voor je tanden
Vergelijk en vind de ideale tandverzekering voor jou.

Is er een wachttijd?

Bij DentaPlan vraag je je misschien af hoe dat zit met de wachttijd. Dat is eigenlijk een periode waarin je even moet wachten voordat je gebruik kunt maken van bepaalde voordelen van je verzekering. Deze wachttijd verschilt per type tandzorg, dus het is handig om dit even op een rijtje te hebben.

Geen wachttijd

Goed om te weten: niet altijd wachten! Bij een ongeval ben je meteen gedekt en als je overstapt van een andere tandverzekering naar DentaPlan, kun je direct van de voordelen genieten. Geen gedoe, meteen aan de slag!

6 maanden wachttijd

Voor de standaard zaken zoals je jaarlijkse controle, het behandelen van een gaatje, of zorgen rond je tandvlees, moet je de eerste 6 maanden even geduld hebben. Na deze korte periode kun je rekenen op een vergoeding voor deze essentiële behandelingen.

12 maanden wachttijd

Even geduld voor de grote stappen, zoals die beugel of een nieuw tandimplantaat. Daarvoor zit je in een wachtrij van 12 maanden.

Mensen kijken naar verschillende verzekeringen.

Voorwaarden DentaPlan 

Om je tanden goed te kunnen verzekeren met DentaPlan, zijn er een paar voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Ten eerste, om deze tandverzekering af te sluiten en van de voordelen te genieten, moet je lid zijn van het ziekenfonds dat DentaPlan aanbiedt, Solidaris.

Er wordt niet gediscrimineerd op basis van je medische geschiedenis of je leeftijd, dus iedereen kan in principe lid worden.

Pluspunt is dat je ook in onze buurlanden aanspraak maakt op de voordelen van DentaPlan, wel zo handig als je veel onderweg bent.

Hoe aansluiten bij Solidaris?

Aansluiten bij Solidaris voor de tandverzekering DentaPlan is vrij eenvoudig. Zorg ervoor dat je lid wordt en je bijdrage betaalt. Dit kan vaak online of via een kantoor van Solidaris.

Zodra je aangesloten bent, kun je genieten van de voordelen die DentaPlan biedt, zoals vergoedingen voor diverse tandzorg.

Hoe kan ik een terugbetaling ontvangen?

Heb je tandzorg nodig gehad en wil je een deel van de kosten terugkrijgen via DentaPlan? Dien dan je facturen in bij Solidaris.

Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bijvoegt. Nadat je aanvraag is verwerkt, ontvang je de terugbetaling waar je recht op hebt.

Wanneer ontvang ik een terugbetaling?

De snelheid waarmee je je terugbetaling ontvangt, hangt af van het bedrag. Voor kleinere bedragen onder de 25 euro, vindt de terugbetaling plaats op de eerste werkdag van de volgende maand.

Voor grotere bedragen vanaf 25 euro, wordt de terugbetaling overgemaakt zodra je aanvraag is verwerkt. Zo hoef je niet lang te wachten op wat je toekomt.

Man is blij met zijn de Solidaris tandverzekering.

Hoeveel moet ik betalen voor DentaPlan? [Premie 2024]

Bij DentaPlan in 2024 is de premie die je elke maand betaalt best persoonlijk. Het kijkt naar hoe jong je bent wanneer je start en of je al eens eerder zo’n tandverzekering had.

Het zit namelijk zo: als je er vroeg bij bent, dan zit je ook goed wat de premie betreft. Dus jong instappen betekent vaak een vriendelijker bedrag elke maand.

Daarnaast kan de premie variëren afhankelijk van het aantal gezinsleden dat je wilt verzekeren. Goed om te weten: voor de allerkleinsten tot 3 jaar is DentaPlan vaak gratis.

Dekkingspercentage

Wat betreft het dekkingspercentage, DentaPlan maakt een onderscheid tussen verschillende soorten tandzorg. Bijvoorbeeld, preventieve zorg zoals controles en gebitsreiniging wordt vaak volledig vergoed.

Voor curatieve tandzorg, zoals het vullen van gaatjes, en parodontologie kan dit percentage lager liggen als je het voorgaande jaar geen preventieve zorg hebt gehad.

Orthodontie en andere specifieke behandelingen hebben hun eigen dekkingspercentages. Belangrijk is dat deze percentages van toepassing zijn na eventuele bijdragen van de verplichte ziekteverzekering.

Jaarlijks maximumbedrag

Hoe langer je bij DentaPlan (de tandverzekering van Solidaris) bent, hoe meer je ervan profiteert. Stel je voor, in je eerste jaar als lid heb je al recht op een mooi bedrag voor je tandzorg.

En het wordt alleen maar beter – in het tweede jaar verdubbelt dit bedrag gewoon! Als je de kaap van drie jaar lidmaatschap rondt, gaat je maximale vergoeding nog een stapje hoger.

Dat maakt je trouw aan DentaPlan echt de moeite waard. Let wel, voor specifieke behandelingen zoals beugels of implantaten kan er een ander maximum gelden.

Verzekeringen vergelijken? Vul het offerteformulier in en kom in contact met specialisten

Op zoek naar de tandverzekering die perfect bij jou past? Neem de eerste stap en vul het offerteformulier in.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel leden van uw gezin wilt u verzekeren?
2*. De verzekeraar moet vooral… :
3*. Heeft u al een zorgverzekering?
4*. Bent u ook op zoek naar een ziekenfonds?
5*. Wanneer wilt u een tandverzekering afsluiten?
6. Aanvullende informatie
7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Overzicht mutualiteiten

Christelijke mutualiteit tandverzekering

Christelijke Mutualiteit tandverzekering
Lees in ons artikel alles wat je moet weten over de tandverzekering van de Christelijke Mutualiteit, inclusief de duidelijke voorwaarden, betaalbare prijzen en voordelen.

Tandverzekering Liberale Mutualiteit

Tandverzekering Liberale Mutualiteit
Ontdek in dit artikel alles over de tandverzekering van de Liberale Mutualiteit. Je leest hier over de wachttijden, voorwaarden, premies en meer, allemaal beknopt en duidelijk uitgelegd.

Helan tandverzekering

Helan tandverzekering
Dit artikel biedt een compleet overzicht van Helan’s tandverzekering, Dentalia Up, de opvolger van Dentalia Plus. Ontdek de essentiële informatie over voorwaarden, wachttijd en dekking, alles kort samengevat.