Terugbetaling laserontharing: wordt het terugbetaald of niet?

Overweeg je laserontharing, maar vraag je je af of deze behandeling terugbetaald wordt? Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren, zoals het type behandeling en je zorgverzekering. In dit artikel duiken we in de details rondom de terugbetaling van laserontharing. Ontdek snel of je in aanmerking komt voor een vergoeding en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Wat is laserontharing?

Met deze techniek worden lichtflitsen gebruikt om rechtstreeks op de haarwortels te mikken, met als doel het stopzetten van haargroei.

Veel mensen kiezen hiervoor omdat ze verlangen naar een huid zo zacht als zijde. Zonder de rode bultjes of jeuk die je soms van scheren of harsen krijgt. Na een aantal sessies zie je vaak al dat het resultaat voor lange tijd zichtbaar blijft.

Dus of je nu afscheid wilt nemen van ongewenste haren op je benen, in je okselgebied of een andere plek, laserontharing is een geavanceerde optie die voor een blijvende gladheid zorgt.

Vrouw doet een laserontharing.

Welke huidproblemen kunnen worden behandeld met laser?

Met laser kun je een heleboel huidproblemen aanpakken. Denk aan ontsierende vaatjes op je gezicht of benen, die rode of blauwe lijntjes? Daar kan een laserbehandeling vaak wat aan doen. Of pigmentvlekken die je huid ongelijk maken, ook die kunnen vaak lichter gemaakt worden.

Niet te vergeten, die vervelende haartjes die je liever kwijt dan rijk bent, kunnen met laser voor goed verdwijnen. Zelfs die tattoo waar je spijt van hebt of littekens die je liever niet ziet, kunnen met specifieke laserbehandelingen worden aangepakt.

Kortom, of het nu gaat om je huid strakker te maken, rimpels te verminderen of gewoon een egalere huid te krijgen, met laserbehandelingen zijn er veel mogelijkheden.

Verlang je naar blijvende gladheid?
Ontdek of laserontharing terugbetaald kan worden!

Wat kost ontharen met laser?

Als je overweegt om die vervelende haartjes met laser te laten verwijderen, vraag je je vast af wat dat gaat kosten. Wel, dat hangt af van een paar dingen, zoals het gebied dat je wilt laten behandelen en hoeveel sessies je nodig hebt.

Gemiddeld moet je denken aan een paar honderd euro per behandelsessie. Maar, het goede nieuws? Na een aantal behandelingen ben je vaak wel klaar en zeg je vaarwel tegen dagelijks scheren of maandelijks waxen.

Denk eraan: het is een investering in jezelf, die zich terugbetaalt in tijd en comfort.

Komt een laserbehandeling in aanmerking voor terugbetaling door de mutualiteit?

Of je mutualiteit een laserbehandeling terugbetaalt, hangt echt af van wat je laat doen en waarom. Over het algemeen worden behandelingen om je look te veranderen, zoals het wegwerken van ongewenste haartjes of het gladstrijken van rimpels, niet vergoed. Er zijn echter uitzonderingen voor medische kwesties.

Als je bijvoorbeeld een huidprobleem hebt dat echt zichtbaar is en veel invloed heeft op hoe je je voelt, zoals bepaalde moedervlekken of wijnvlekken, dan bestaat de kans dat je een deel van je geld terugkrijgt.

Het beste wat je kunt doen, is even contact opnemen met je mutualiteit om te checken hoe het zit, want de regels kunnen verschillen.

Op deze manier wordt het direct duidelijk voor jou als je wel of niet in aanmerking komt voor een terugbetaling voor een laserontharing.

Vrouw is een laserontharing aan het laten doen en ze krijgt hier geen terugbetaling voor omdat het esthetisch is.

Meer weten? Vul het offerteformulier in en kom in contact met specialisten

Benieuwd naar wat laserontharing voor jou kunnen betekenen en de eventuele terugbetaling? Of je nu droomt van een gladde huid zonder ongewenste haartjes, een egale huid zonder storende vlekken of littekens wilt verminderen, onze specialisten staan klaar om je te helpen.

Door het invullen van ons offerteformulier maak je een eerste stap naar advies op maat. Vertel ons eenvoudig wat je wensen zijn, en wij zorgen dat je in contact komt met ervaren professionals die je meer kunnen vertellen over de mogelijkheden, verwachte resultaten en de kosten.

Wacht niet langer op de verandering die je wenst. Vul vandaag nog het formulier in en ontdek hoe onze specialisten jou kunnen helpen op weg naar een nog mooiere versie van jezelf!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Ontvang en vergelijk gratis ziekenfondsen
1*. Ben je momenteel reeds aangesloten bij een ziekenfonds?
2*. Wat is je hoofdactiviteit?
3*. Ben je gerechtigde of persoon ten laste?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Overzicht van terugbetalingen:

Wervelkolom.
Terugbetaling chiropractor
Ga je binnenkort beginnen met chiropractie? Vraag je je af hoe het zit met de voorwaarden voor terugbetaling? In dit artikel vind je alle antwoorden.
Jongen met beperking in een rolstoel in een bibliotheek.
Terugbetaling rolstoel
Heb je vragen over de terugbetaling van een rolstoel? In dit artikel lees je meer over terugbetalingen, hernieuwingstermijnen en praktische tips.
Jonge vrouw bij de huisarts.
Terugbetaling huisarts
In dit artikel ontdek je duidelijke info en advies over de terugbetaling van huisartsbezoeken.