Terugbetaling voor je zonnecrème

Sta je op het punt om je in te smeren en de zon in te duiken? Goed nieuws: je hoeft niet diep in de buidel te tasten voor een goede bescherming tegen de zon. Ontdek hier hoe je een terugbetaling voor zonnecrème kunt krijgen. Dit is een slimme zet die je huid beschermt zonder je spaargeld aan te tasten.

Komen mijn zonnecrème en zonnebril in aanmerking voor een terugbetaling?

Als je je afvraagt of die fles zonnecrème en die trendy zonnebril ook een beetje liefde kunnen krijgen van je ziekenfonds in de vorm van een terugbetaling, dan heb je geluk.

Ja, je leest het goed. Een aantal ziekenfondsen zetten een stapje extra om jou en je huid te beschermen tegen de zon, zonder dat je portemonnee daar te veel onder lijdt.

Welke mutualiteiten bieden terugbetaling voor zonneproducten aan?

Bij verschillende mutualiteiten kun je namelijk een deel van de aankoopprijs terugkrijgen. Niet elk fonds biedt dezelfde voordelen, dus een klein onderzoekje vooraf kan je een leuke besparing opleveren.

Zo gaan sommige fondsen net dat beetje verder en bieden ze terugbetaling voor zowel zonnecrème als zonnebrillen, terwijl andere zich beperken tot één van beide.

Helan

Helan gaat bijvoorbeeld groen licht voor je gezondheid én je portemonnee. Als lid kun je rekenen op een jaarlijks budget van 25 euro voor preventiemateriaal, waaronder dus ook je zonnecrème valt. Handig, toch?

Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen biedt ook een mooi gebaar met een terugbetaling van 10 euro per jaar voor zonnecrème met een hoge beschermingsfactor, rechtstreeks bij je apotheker aangekocht.

Solidaris

Bij Solidaris staat niet alleen je huid, maar ook je ogen centraal. Leden kunnen genieten van korting bij de aankoop van een zonnebril met glazen op sterkte, tot 50 euro. Zo blijf je stijlvol en beschermd tegen de zon.

CM [Christelijke Mutualiteit]

En als laatste, de CM (Christelijke Mutualiteit) heeft ook een paar trucs uit de mouw geschud om je tegen de zon te beschermen. Alhoewel hun aanbod varieert, is het altijd de moeite waard om even na te gaan welke voordelen je als lid kunt plukken.

Tips voor het beschermen van je huid tegen UV-stralen

Zonlicht kan heerlijk zijn, maar het is ook belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de UV-stralen die schadelijk kunnen zijn.

Hier zijn een paar handige tips om je huid gezond te houden terwijl je geniet van eventjes in de buitenlucht. Eerst en vooral, smeer een voldoende sterke zonnecrème.

Ga naar je apotheker voor zonnecrème die je huid tegen de volle kracht van de zon beschermt. Veel mutualiteiten, of verschillende ziekenfondsen, bieden zelfs een terugbetaling op de aankoopprijs van zonnecrème, tot een bepaald maximum in euro per jaar. Dit betekent dat je niet alleen je huid beschermt, maar ook wat geld bespaart.

Zorg dat je altijd een goede zonnebril draagt, eentje die je ogen goed beschermt tegen die scherpe UV-stralen. Het is niet alleen belangrijk om voor je huid te zorgen, maar ook je ogen moeten we niet vergeten.

Zo blijft de huid rondom je ogen langer mooi en jong. En hier komt het leuke deel: wist je dat je bij sommige ziekenfondsen zelfs korting kunt krijgen op een zonnebril? Dat is toch een lekker extraatje!

Kind smeert zonnecrème aan op zijn lichaam en krijgt hier een terugbetaling voor.

Welke zonnebril moet ik kopen voor bescherming tegen zonnestralen?

Wanneer je een zonnebril uitkiest, is het echt belangrijk om niet alleen te gaan voor een mooi model. Zorg ervoor dat de glazen je goed beschermen tegen die vervelende UV-B stralen. Die kunnen namelijk niet alleen zorgen voor rimpeltjes rond je ogen, maar ook het risico op huidkanker verhogen. Dus, een bril moet er niet alleen leuk uitzien, maar ook je ogen serieus beschermen.

Als je op jacht gaat naar een nieuwe zonnebril, werp dan zeker een blik op het etiket. Een degelijke bril vertelt je dat zijn glazen je helemaal beschermen tegen zowel UV-A als UV-B stralen. Hartstikke belangrijk om je ogen te beschermen, zelfs als je maar even in de zon bent.

Interessant is dat verschillende ziekenfondsen de aanschaf van een zonnebril nog aantrekkelijker maken. Leden kunnen soms genieten van een terugbetaling of korting bij een aankoop, afhankelijk van de mutualiteit waarbij je aangesloten bent.

Deze terugbetaling kan een deel van de aankoopprijs dekken, tot een maximum aantal euro per jaar. Dit maakt het kopen van een goede zonnebril niet alleen een slimme keuze voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee.

Vrouw smeert zonnecrème op haar gezicht.

Wil je weten op welke tegemoetkomingen je recht hebt? Vul het offerteformulier in en neem contact op met specialisten

Wil je lekker van de zon genieten zonder je druk te maken over wat dat allemaal moet kosten? Dan hebben we een tip voor je. Vul snel het offerteformulier in, dan zie je meteen op welke voordelen je recht hebt.

Onze specialisten helpen je graag verder. Ze vertellen je alles over de voordelen die jouw ziekenfonds biedt, van een deel van je geld terugkrijgen voor zonnecrème tot een mooie korting op een zonnebril. Het duurt maar een paar minuten om het formulier in te vullen, en wie weet bespaar je zo wel wat!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Ontvang en vergelijk gratis ziekenfondsen
1*. Ben je momenteel reeds aangesloten bij een ziekenfonds?
2*. Wat is je hoofdactiviteit?
3*. Ben je gerechtigde of persoon ten laste?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.