DKV tandverzekering: voorwaarden, prijs en wachttijd

Wil je zonder zorgen voor je tanden zorgen en niet schrikken van de rekening? DKV tandverzekering biedt oplossingen op maat, zodat jij je kunt focussen op wat echt telt: een gezonde glimlach. Ontdek hier alles over de voorwaarden, prijzen en of er een wachttijd geldt. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Wat dekt de DKV tandverzekering?

Met een DKV tandverzekering stap je met een zorgeloze glimlach de tandartspraktijk binnen. Of het nu gaat om een routine check-up of om complexe ingrepen, DKV biedt een reeks plannen aan die aansluiten bij ieders behoeften.

1. Smile Essential

Dit instapmodel zorgt ervoor dat je basis tandzorg altijd gedekt is. Jaarlijkse controles, het vullen van gaatjes, en zelfs onvoorziene tandzorg bij een ongeval zijn inbegrepen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een maximumbedrag.

2. Smile Comfort

Een stapje hoger met Smile Comfort, waarbij naast de basis tandzorg ook orthodontie en prothetische zorg binnen handbereik komen, met duidelijke maximumbedragen om je budget in de gaten te houden.

3. Smile Premium

Voor wie het beste van het beste wil, is er Smile Premium. Met de hoogste dekkingspercentages en ruimere maximumbedragen ben je verzekerd van topzorg voor je gebit, inclusief orthodontie en prothesen.

Welke tandzorg dekt DKV niet?

Ondanks de brede dekking, zijn er grenzen. Esthetische behandelingen, zoals het bleken van tanden, en sommige specifieke behandelingen na een bepaalde leeftijd, vallen buiten de dekking. Het is dus belangrijk om goed te bekijken wat voor jou belangrijk is en wat niet.

Zeg ja tegen zorgeloze tandzorg
Ontdek hoe DKV je beschermt tegen onverwachte tandartskosten.
arrow Bescherm je glimlach

Waarom een aanvullende tandverzekering afsluiten?

Een aanvullende tandverzekering is je vangnet voor je tanden. Het idee? Je hoeft je geen zorgen te maken over hoge rekeningen voor je jaarlijkse controle of als er iets ingewikkelders aan de hand is.

Of het nu gaat om een beugel, een onverwachte kiespijn of iets anders, je bent gedekt. En het mooie is, je hebt geen complexe hospitalisatieverzekering nodig om deze geruststelling te krijgen.

Kortom, het is een simpele stap naar zorgeloos lachen en genieten, zonder gedoe.

Voorwaarden DKV tandverzekering

Om bij DKV een tandverzekering af te sluiten, zit het zo: leeftijd speelt mee, maar er is geen harde grens zolang je nog geen 70 bent.

Je moet in België wonen en recht hebben op de Belgische sociale zekerheid. Dat is wel een must. En als het gaat om je gebit, dan is het oké als er maximaal drie tanden missen of vervangen zijn, meer niet.

Je hoeft geen hele vragenlijst over je gezondheid in te vullen, en als je net ouder bent geworden, dan kan je kleine spruit zonder wachttijd meeverzekerd worden, mits binnen twee maanden na de geboorte aangemeld.

En wat ook fijn is: je hoeft niet per se een hospitalisatieverzekering bij DKV te hebben om voor een tandverzekering in aanmerking te komen. Plus, je mag helemaal zelf kiezen naar welke tandarts je gaat.

Even opletten: er zijn een paar dingen die niet gedekt worden, zoals orthodontie als je al 40 bent gepasseerd of parodontologie na je 65e.

En mocht je al weten dat er tanden missen of vervangen moeten worden voordat je de verzekering afsluit, dan valt dat ook buiten de boot.

Wat zijn de kosten van de DKV tandverzekering? [Premie 2024]

Voor wie overweegt om zich bij DKV voor een tandverzekering aan te sluiten, is het belangrijk te weten wat de kosten zijn. DKV biedt meerdere tandverzekeringsformules aan, waarbij elke optie afgestemd is op specifieke behoeften en budgetten.

Man is aan het lachen.

Dekkingspercentages en maximumbedragen [Overzicht]

Het overzicht van de dekkingspercentages en maximumbedragen helpt je te begrijpen hoeveel DKV vergoedt voor verschillende soorten tandzorg onder elk plan.

Preventieve tandzorg

Hier gaat het over die kleine dingen die een groot verschil maken voor je gebit, zoals je jaarlijkse bezoek aan de tandarts of het aanpakken van tandsteen.

Bij DKV zit je goed, want deze essentiële preventieve zorg wordt volledig vergoed, ongeacht welk plan je kiest. Zo kun je elk jaar zorgeloos en zonder extra uitgaven je glimlach laten nakijken.

Curatieve tandzorg

Je bent gedekt voor allerlei tandkwaaltjes, van die vervelende gaatjes tot de meer serieuze wortelkanaalbehandelingen en zelfs tandextracties. Afhankelijk van het plan dat je kiest, vergoedt DKV tussen de 70% en 80% van deze zorgen, en dat zonder limiet.

Orthodontie

Als een beugel op de agenda staat, is het goed om te weten hoe DKV je hierbij kan ondersteunen. Bij het Essential-plan zit dit er niet in, maar geen zorgen: de Comfort- en Premium-plannen bieden een helpende hand. Zo kun je rekenen op een vergoeding tot wel € 1.500 of € 2.000, afhankelijk van je gekozen pakket.

Parodontologie en prothetische tandzorg

Je krijgt ook steun voor die ingrijpendere momenten, zoals wanneer je tandvlees extra aandacht nodig heeft of wanneer het tijd is voor een prothese of implantaat.

Met de Comfort- en Premium-pakketten ben je hiervoor goed verzekerd. En als je voor Premium kiest, kun je zelfs op vergoedingen tot € 4.000 rekenen voor deze meer gespecialiseerde zorg.

Ongeval

Bij elk plan ben je volledig gedekt voor tandzorg na een ongeluk, tot een limiet van € 10.000. Dat geeft een veilig gevoel, mocht er onverhoopt iets gebeuren.

Bescherm je glimlach met DKV
Vind de perfecte tandverzekering voor jou en je familie.

Is er een wachttijd?

Als je overweegt een tandverzekering bij DKV af te sluiten, vraag je je misschien af of er een wachttijd geldt. Het antwoord is vrij eenvoudig: voor bepaalde dekkingen wel, voor andere niet.

Stel, je kiest voor een van de verschillende tandverzekeringen van DKV, dan kun je direct gebruikmaken van vergoedingen voor jaarlijkse controles en andere preventieve zorg.

Nu even opletten, want dit is een belangrijk puntje. Voor sommige behandelingen, denk aan beugels of bepaalde ingrepen om je tanden te herstellen, moet je mogelijk even geduld hebben.

Er is namelijk sprake van een wachttijd voordat de verzekering deze kosten dekt. Het is een soort pauze die ervoor zorgt dat zowel jij als de verzekeraar op dezelfde lijn zitten, en het houdt het systeem eerlijk voor iedereen.

Man rekent factuur uit.

Tandverzekering afsluiten? Vul het formulier in en kom in contact met verschillende specialisten

Klaar om je glimlach te beschermen zonder je zorgen te maken over de kosten? Een tandverzekering kiezen die past bij jouw behoeften kan het verschil maken. Maak het jezelf gemakkelijk en laat ons je helpen de ideale optie te vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel leden van uw gezin wilt u verzekeren?
2*. De verzekeraar moet vooral… :
3*. Heeft u al een zorgverzekering?
4*. Bent u ook op zoek naar een ziekenfonds?
5*. Wanneer wilt u een tandverzekering afsluiten?
6. Aanvullende informatie
7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Overzicht mutualiteiten

Christelijke Mutualiteit tandverzekering

Christelijke Mutualiteit tandverzekering
In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over de tandverzekering van de CM. Je vindt hier informatie over wachttijden, voordelen en prijzen.

Tandverzekering Solidaris

Tandverzekering Solidaris
In dit artikel vind je uitgebreide informatie over de tandverzekering van Solidaris, inclusief details over wachttijden, voorwaarden, dekking en premies.

Tandverzekering Liberale Mutualiteit
Tandverzekering Liberale Mutualiteit
Ontdek alles over de tandverzekering van de Liberale Mutualiteit, inclusief wachttijden, voordelen en premie, voor een slimme tandzorgkeuze.