Is er terugbetaling voor een osteopaat in België?

Wil je ontdekken of je in België recht hebt op een terugbetaling voor een bezoek aan de osteopaat? Dit is dé plek waar je alle nodige informatie vindt over eventuele terugbetalingen en financiële steun voor osteopathische zorg. We duiken samen in de details om te zien welke mogelijkheden er zijn voor een tegemoetkoming!

Wordt osteopathie door mijn ziekenfonds terugbetaald?

Osteopathie, die geweldige methode die helpt om alles in je lichaam weer lekker soepel te maken, valt helaas niet onder de standaardvergoedingen van de basisziekteverzekering. Maar, geen zorgen. Veel aanvullende verzekeringen bij verschillende ziekenfondsen zijn er wel voor in.

Afhankelijk van waar je verzekerd bent, kan er een leuke tegemoetkoming zijn voor een aantal behandelingen. Het is altijd even kijken hoeveel je terug kunt krijgen en voor hoeveel sessies dit geldt, want dit verschilt per verzekering.

Voorwaarden

Je vraagt je misschien af: wat moet ik allemaal regelen om iets terug te krijgen voor mijn osteopathie-sessies? De meeste ziekenfondsen willen vooral dat je osteopaat erkend is en een officieel nummer heeft.

Dit is hun manier om te checken of je osteopaat wel aan alle kwaliteitseisen voldoet. Ook is er vaak een limiet aan hoeveel sessies je per jaar vergoed kunt krijgen.

Het loont dus echt om even bij je eigen ziekenfonds de details na te vragen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Hoe kan ik een terugbetaling aanvragen?

Na elke osteopathie-sessie krijg je een attest van je osteopaat. Dit officiële bewijs is jouw ticket tot terugbetaling. Je stuurt het op naar je ziekenfonds, en bij veel fondsen kan dit tegenwoordig makkelijk digitaal.

Hoe snel je iets terugziet op je rekening, kan wel verschillen per ziekenfonds, dus even de procedure checken is de moeite waard.

En vergeet niet, het is slim om zowel de kosten per sessie als de vergoeding goed in de gaten te houden wanneer je alles indient.

Osteopaat is bezig met iemand zijn rug.

Wanneer zou ik een osteopaat moeten raadplegen?

Simpel gezegd, als je lichaam signalen geeft dat niet alles op rolletjes loopt. Dit kan variëren van terugkerende hoofdpijn, nek of rugklachten, tot aanhoudende spijsverteringsproblemen of zelfs na een sportblessure die maar niet wil herstellen. Een osteopaat duikt dieper in de oorzaak van deze klachten, met een holistische kijk op jouw welzijn.

Hoeveel krijg ik terug van de osteopaat?

Als je bij een osteopaat langs gaat voor een behandeling, kun je een deel van de kosten terugkrijgen via je ziekenfonds. Elk ziekenfonds heeft zijn eigen regeling hiervoor.

Ze zijn bereid om een specifiek bedrag te vergoeden voor elke sessie bij een erkende osteopaat. Meestal ligt dit tussen de 10 en 12 euro per sessie, met een maximum aantal sessies per jaar.

Gemiddeld kost een consult bij een osteopaat tussen de 50 en 80 euro. Na elke sessie ontvang je een attest van je osteopaat. Met dit attest kun je bij je ziekenfonds aankloppen om een deel van de kosten terug te vragen.

Overzicht ziekenfondsen

Hier vind je een overzicht van de belangrijkste ziekenfondsen en hoe zij de terugbetaling voor osteopathie regelen:

CM [Christelijke Mutualiteit]

Bij de Christelijke Mutualiteit krijg je een terugbetaling van 10 euro per consultatie. Dit geldt tot een maximum van 5 consultaties per jaar.

LM  [Liberale Mutualiteit]

Bij de Liberale Mutualiteit hebben ze een hart voor osteopathie. Voor elke behandeling die je ondergaat, kun je rekenen op een mooie tegemoetkoming van 10 euro. En dat voor tot wel 6 keer per jaar.

DKV

Bij DKV krijg je een steuntje in de rug voor je osteopathiebehandelingen: ze betalen 10 euro terug per afspraak, met een jaarlijks maximum van 5 sessies.

Helan

Helan zorgt ervoor dat je zorg een beetje lichter voelt op je schouders. Voor elke behandeling bij de osteopaat krijg je 10 euro terug, en dat voor maximaal 6 sessies per jaar.

Heb je vragen over de terugbetaling van osteopathie?
Vergelijk nu verzekeraars en hun aanbiedingen via ons offerteformulier.
arrow Stel je vragen

Vlaams neutraal ziekenfonds

Bij het Vlaams Neutraal Ziekenfonds staat jouw welzijn centraal. Ze snappen dat elke stap naar betere gezondheid telt en daarom krijg je 10 euro terug voor elke osteopathie sessie, tot een limiet van 5 keer per jaar.

OZ of Onafhankelijk Ziekenfonds

Het Onafhankelijk Ziekenfonds staat aan je zijde in je streven naar welzijn. Ze bieden je een steuntje in de rug met een terugbetaling van 10 euro voor elke keer dat je een osteopaat bezoekt, en dat tot wel 5 keer per jaar.

Partena

Bij Partena zorgen ze ervoor dat jouw bezoek aan de osteopaat niet alleen helend werkt voor je lichaam, maar ook zacht is voor je portemonnee. Ze bieden je een tegemoetkoming van 10 euro voor elke sessie bij de osteopaat, en dit voor maximaal 5 sessies per jaar.

De voorzorg [Solidaris]

Bij De Voorzorg krijg je een steuntje in de rug voor je osteopathie-sessies. Ze bieden een terugbetaling van 10 euro voor elke keer dat je de osteopaat bezoekt, tot wel 5 keer per jaar.

Wat is het verschil tussen osteopathie en kinesitherapie?

Bij een kinesitherapeut draait het allemaal om specifieke blessures te genezen en bewegingsproblemen aan te pakken, denk aan die vervelende pijn in spieren en gewrichten.

Maar zet een stap binnen bij een osteopaat, en je betreedt een hele nieuwe wereld. Hier ben je meer dan alleen een lijstje van klachten; je bent een compleet systeem, levend en wel, waarin alles met elkaar in verbinding staat.

Het gaat over het geheel van jou, van je spieren tot je organen en zelfs hoe je zenuwstelsel functioneert. Hun aanpak? Wonderbaarlijk eenvoudig en puur.

Met enkel hun handen gaan ze aan de slag, zonder afhankelijk te zijn van allerlei apparaten. Ze zoeken naar de perfecte balans in jouw lichaam, met als doel alle systemen in harmonie te laten samenwerken.

Man is bij de osteopaat.

Meer weten? Vul het offerteformulier in en ontvang advies op maat

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een terugbetaling van de osteopaat via je ziekenfonds? Vul dan het offerteformulier in en ontvang advies op maat.

Experts staan klaar om je te helpen bij al je vragen en om je te begeleiden bij het aanvragen van een offerte. Ontdek hoe je kunt profiteren van de terugbetalingen en vergoedingen die beschikbaar zijn voor osteopathische zorg.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Ontvang en vergelijk gratis ziekenfondsen
1*. Ben je momenteel reeds aangesloten bij een ziekenfonds?
2*. Wat is je hoofdactiviteit?
3*. Ben je gerechtigde of persoon ten laste?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Overzicht van terugbetalingen:

Een vrouw leert een kind klanken uitspreken tijdens logopedie.
Terugbetaling logopedie
Vraag je je af of je recht hebt op een terugbetaling voor logopedie? Hier vind je het antwoord.
Terugbetaling tandarts
Terugbetaling tandarts
Dit artikel is de sleutel tot alles wat je moet weten over de terugbetaling van tandartsbezoeken.
Vrouw bij psycholoog en ze krijgt hiervoor een terugbetaling.
Terugbetaling psycholoog
Hier vind je duidelijke info over de mogelijkheden voor terugbetaling van een psycholoog.