Beste islamitische uitvaartverzekering: aandachtspunten en kosten

Wil je weten wat de beste islamitische uitvaartverzekering is? Een islamitische uitvaartverzekering in België is niet hetzelfde als een traditionele westerse uitvaartverzekering. In dit artikel leer je meer over de kosten en waar je op moet letten wanneer je een uitvaartverzekering afsluit. Raadpleeg je imam en de verschillende uitvaartverzekeraars voor meer informatie over het oordeel over uitvaartverzekeringen en de specifieke uitwerking ervan.

Wat is een islamitische uitvaartverzekering?

Een islamitische uitvaart heeft haar eigen tradities en vaste rituelen. Een traditionele westerse uitvaartverzekering kent die rituelen zoals Djanazah niet goed en kan daar dus moeilijk rekening mee houden.

Een islamitische uitvaartverzekering is de beste manier om ervoor te zorgen dat je uitvaart betaald wordt door de verzekeraar. Zo hoeven je nabestaanden de financiële last niet te dragen.

Een islamitische uitvaartverzekering zorgt ervoor dat moslims een waardige begrafenis kunnen krijgen volgens de regels van de islam.

Ze garanderen de belangrijkste elementen van een islamitische uitvaart. Zo ben je zeker dat je op de juiste manier begraven wordt en bespaar je je nabestaanden de hoge kosten van je uitvaart.

  • Eeuwige grafrust: in de meeste Belgische gemeentes wordt een graf na maximaal 50 jaar ontruimd tenzij je extra kosten betaalt. In België zijn er enkele islamitische begraafplaatsen waar eeuwige grafrust mogelijk is.
  • Eigen graf: je wordt in je eigen graf begraven met de kruin van je hoofd in de richting van Mekka.
  • Repatriëring: wil je liever begraven worden in het land van je familie buiten België? Dan dekt een islamitische uitvaartverzekering de kosten van die repatriëring. Zo kan je bij je familie in je land van herkomst begraven worden. Het vervoer van het stoffelijk overschot is meestal inbegrepen in de verzekering.
  • Rituele wassing: het lichaam van de overledene krijgt een speciale rituele wassing volgens de regels van de islam.
Enkele mannen in zwarte rituele kledij geven het djzanah-dodengebed voor een islamitische uitvaart.

Verschilt het van de traditionele Westerse uitvaartverzekering?

Ja, een islamitische uitvaartverzekering is inderdaad de beste keuze voor moslims. Traditionele westerse uitvaartverzekeringen zijn niet ontworpen om te voldoen aan alle religieuze voorschriften van de islam. Ze zijn mogelijk niet voldoende in staat om je religieuze vragen over rituelen en financiële aspecten te beantwoorden.

Islamitische uitvaartverzekeringen vermijden het gebruik van rente, oneerlijke premies of andere praktijken die als haram (verboden) worden beschouwd.

Het gebruik van een vaste premie is toegestaan om het totale bedrag voor de dekking te betalen. Zorg dat je goed geïnformeerd bent voordat je een uitvaartverzekering afsluit.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vraag hier je offertes.

Is een islamitische uitvaart duurder dan een Belgische begrafenis?

In de meeste gevallen wel. Dat komt omdat er veel strengere eisen en voorschriften zijn dan voor een niet-religieuze Belgische begrafenis.

Het is moeilijk te zeggen hoeveel dat bedrag zal verschillen, maar dankzij de islamitische uitvaartverzekering hoeven je nabestaanden zich minder zorgen te maken over de uitvaartkosten van je islamitische begrafenis.

Ook interessant voor jou:

Wat kost een graf op een islamitische begraafplaats?

+
Islamitische begraafplaatsen, opgericht door moslims, garanderen eeuwige grafrust en voldoen aan alle islamitische rituelen. Het bedrag verschilt van begraafplaats tot begraafplaats. Je verzekeraar dekt deze uitvaartkosten, inclusief andere gebruiken zoals de rituele wassing.

In tegenstelling tot gewone Belgische begraafplaatsen, die slechts een beperkt aantal plaatsen hebben en daardoor je grafrust voor slechts enkele generaties kunnen garanderen. Op traditionele Belgische begraafplaatsen wordt je graf na maximaal 50 jaar mogelijk opgegraven. Bij een islamitische begraafplaats is dat niet het geval.

Welke uitvaartverzekering is de beste?

+
Er is geen duidelijke beste islamitische uitvaartverzekering. Elke verzekeraar probeert zo goed mogelijk de rituelen van een islamitische begrafenis te respecteren. Ze garanderen dat de uitvaartkosten gedekt worden voor de nabestaanden.

Door het pakket van verschillende verzekeringen te vergelijken, vind je zeker een islamitische uitvaartverzekering die aan jouw behoeften en alle voorschriften voldoet.

Wil je een islamitische uitvaartverzekering afsluiten? Vul het offerteformulier in en vergelijk de offertes

Heb je de beste islamitische uitvaartverzekering gevonden of wil je nog verdere vragen stellen? Vul het offerteformulier in en vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van verschillende islamitische uitvaartverzekeringen. Zo kom je in contact met islamitische uitvaartverzorgers die samen met jou de dekking en de premie zullen bespreken.

Via het formulier kan je ook in contact komen met experts over islamitische uitvaartverzekeringen. Zij kunnen je alles vertellen over verzekeringen en de regels van de islam. Zo ben je zeker dat je de beste keuze maakt voor jouw situatie.

Raadpleeg altijd je imam en vergelijk verschillende uitvaartverzekeraars om meer te leren over hun standpunten en de specifieke implementatie van uitvaartverzekeringen. Zo ben je zeker dat je ook een moreel juiste keuze maakt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Voor wie wenst u een uitvaartverzekering?
2*. De verzekeraar moet vooral… :
3*. Welk bedrag wilt u laten uitkeren na het overlijden?
4*. Wat is uw geboortedatum? (dd/mm/jjjj)
5*. Wanneer wilt u een uitvaartverzekering afsluiten?
6. Aanvullende informatie
7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.