Terugbetaling jeugdbeweging: wat wordt er allemaal terugbetaald?

Duik je graag in de avontuurlijke wereld van een jeugdbeweging, maar vraag je je af hoe het zit met de terugbetaling? Van lidmaatschapskosten tot kampgelden, ontdek welke bijdragen je van je ziekenfonds of andere instanties terug kunt krijgen. Met dit artikel krijg je een duidelijk overzicht en kun je jouw kind zorgeloos laten genieten van onvergetelijke ervaringen.

Ontvang ik een terugbetaling van de mutualiteit wanneer ik mijn kind naar een sportclub of jeugdbeweging breng?

Wanneer je kleine schat de stap zet om lid te worden van een sportclub of jeugdbeweging, dan springt je mutualiteit bij met een beetje financiële hulp.

Het is vaak een blije ontdekking voor ouders dat ze een stukje van die inschrijvingskosten kunnen terugkrijgen. Dit warme gebaar maakt de vrijetijdspret van je kinderen net een beetje makkelijker op de portemonnee.

Kinderen zijn in hun jeugdbeweging aan het dansen en de ouders krijgen hier een terugbetaling voor.

Terugbetaling inschrijving jeugd- en sportverenigingen

Zo’n tegemoetkoming kan verschillen per mutualiteit. Meestal moet je een formulier downloaden, laten invullen door de vereniging, en dit dan bezorgen aan je mutualiteit. Zo kun je vaak tot een bepaald bedrag per jaar terugkrijgen, wat het plezier van je kind een stukje betaalbaarder maakt.

NZVL [Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen]

Bij NZVL kun je een bepaalde tegemoetkoming verwachten voor de inschrijving bij een jeugdbeweging of sportclub. Vaak gaat het om een vast bedrag per kind per jaar, wat direct een mooie besparing betekent op de jaarlijkse kosten voor vrijetijdsbesteding.

VNZ [Vlaams & Neutraal Ziekenfonds]

VNZ biedt ook een tegemoetkoming voor de inschrijving bij jeugd- en sportverenigingen. Door het formulier te downloaden en te laten invullen, helpen ze je een handje met de kosten voor de actieve hobby’s van je kind.

LM [Liberale Mutualiteit]

Bij LM kun je eveneens rekenen op een terugbetaling voor het lidmaatschap van je kind bij een erkende jeugdbeweging of sportclub. De exacte details en hoeveelheid van de terugbetaling vind je terug op hun website.

Solidaris

Solidaris helpt ook mee om de kosten te verlagen als je kind zich aansluit bij een jeugdbeweging of sportclub. Het is allemaal vrij simpel: pak het formulier van hun website, vul het netjes in, en voor je het weet, krijg je een stukje van je uitgaven weer terug.

Helan

Bij Helan is er ook sprake van een terugbetaling voor leden die inschrijvingsgeld betalen voor een jeugdbeweging of sportclub. Zij bieden een duidelijk formulier dat je kan helpen bij het aanvragen van je tegemoetkoming.

Krijg jouw deel terug
Breng je kind in een jeugdbeweging zonder zorgen over de kosten.
arrow Ontvang een tegemoetkoming van je ziekenfonds!

Waarom zou het ziekenfonds een deel van mijn sportabonnement terugbetalen?

Het is eigenlijk best logisch dat je een stukje van je geld voor je sportabonnement terug kunt krijgen van je ziekenfonds. Ze moedigen jou en je familie graag aan om lekker actief en gezond te leven.

Sporten is immers top voor je gezondheid, en als je daar dan ook nog eens een financieel duwtje in de rug voor kunt krijgen, waarom zou je die kans laten liggen?

Afhankelijk van waar je verzekerd bent, kun je elk jaar een beetje terugkrijgen voor je lidmaatschap bij een sportclub of je fitness abonnement. Misschien lijkt het niet altijd veel, maar alle beetjes helpen.

Het enige wat je hoeft te doen, is het juiste formulier van je ziekenfonds downloaden, invullen, en terugsturen. Zo makkelijk kan het zijn. Jouw welzijn is ontzettend belangrijk, en je ziekenfonds draagt daar graag een steentje aan bij.

Vrouw zit op de grond in de fitness.

Ben je op zoek naar een ziekenfonds? Vul het offerteformulier in en kom in contact met verschillende verzekeraars

Op zoek naar een ziekenfonds dat echt bij je past? Met zoveel opties kan het kiezen soms voelen als een puzzel. Goed nieuws: je staat er niet alleen voor! Vul ons offerteformulier in en ontdek welke verzekeraars jou het beste kunnen ondersteunen in verband met een terugbetaling voor de jeugdbeweging.

In slechts een paar klikken brengen we je in contact met verschillende aanbieders. Zij bieden je persoonlijk afgestemde offertes, zodat je gemakkelijk kunt vergelijken en de keuze kunt maken die het beste bij jou en je gezin past.

Waar wacht je nog op? Start vandaag nog jouw reis naar zorgeloosheid en ondersteuning op maat. Jouw gezondheid verdient de beste zorg, en wij helpen je die te vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Ontvang en vergelijk gratis ziekenfondsen
1*. Ben je momenteel reeds aangesloten bij een ziekenfonds?
2*. Wat is je hoofdactiviteit?
3*. Ben je gerechtigde of persoon ten laste?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Overzicht van terugbetalingen:

Dokter rekent kosten.
Terugbetaling remgeld
In dit artikel ontdek je alles over remgeld. Wat is het eigenlijk en hoe krijg je een deel van je geld terug? Je leert ook hoe je een terugbetaling kunt aanvragen.
Detail van hoorapparaten.
Tussenkomst hoorapparaten
Wil je weten of er een tussenkomst is voor hoorapparaten? Dan ben je hier aan het juiste adres. In België bestaat er een terugbetaling voor hoorapparaten. Je leert hier meer over de voorwaarden en tarieven.
Steunzool in schoen leggen
Tussenkomst mutualiteit voor steunzolen
Ontdek in welke gevallen je een tussenkomst van de mutualiteit kunt krijgen voor steunzolen.