Tandverzekering Liberale Mutualiteit: wachttijd, voorwaarden en prijs

Ontdek alles over de tandverzekering bij de Liberale Mutualiteit, jouw partner voor een stralende lach zonder zorgen. Van de essentiële details zoals wachttijden en voorwaarden tot de heldere uitleg over de premie die je betaalt, we zetten alles voor je op een rij.

Wat wordt er gedekt door de tandverzekering van de Liberale Mutualiteit

Bij de Liberale Mutualiteit staat de tandverzekering, Denta Plus, garant voor een onbezorgd tandartsbezoek. Of het nu gaat om je routinecontrole of om ingrijpender werk zoals beugels en bruggen, je bent goed gedekt.

Pluspunt: als je goed voor je tanden zorgt en regelmatig voor preventie kiest, zie je dat terug in je portemonnee met hogere vergoedingen.

Een kleine tip

Na het afsluiten van je verzekering is er een korte wachtperiode van zes maanden. Maar, geen zorgen bij spoed door een ongeval – dan staan ze direct voor je klaar.

Welke tandzorg dekt Denta Plus niet?

Als je droomt van esthetische ingrepen zoals tanden bleken of sieraden op je tanden, dan zul je die zelf moeten bekostigen.

Denta Plus focust op de essentie van tandzorg, dus behandelingen die niet direct bijdragen aan de gezondheid van je gebit vallen buiten de boot.

Behandelingen die nog in de experimentele fase zitten en waarvan het nut nog niet vaststaat, vallen ook buiten de boot.

Een goede tip: check altijd even of de behandeling die je op het oog hebt wel onder de dekking valt. Zo kom je niet voor onverwachte teleurstellingen te staan.

Vraag advies over jouw tandverzorging
Ontdek wat Denta Plus voor jouw glimlach kan betekenen.
arrow Offertes aanvragen

Is er een wachttijd?

Bij de tandverzekering van de Liberale Mutualiteit, Denta Plus, start je met een wachttijd van 6 maanden. Dit is de periode waarin je even geduld moet hebben voordat de verzekering alle voordelen biedt.

Maar, als je van een andere tandverzekering komt en direct overstapt, kun je deze wachttijd vaak omzeilen. Zo zorgt de Liberale Mutualiteit ervoor dat je snel toegang hebt tot je tandzorgvoordelen, zonder onnodig wachten na een slimme switch.

Voorwaarden tandverzekering Liberale Mutualiteit

Om bij de tandverzekering van de Liberale Mutualiteit aan te sluiten, zijn er een paar dingen die je moet weten. Ten eerste, leeftijd speelt een rol: je moet jonger zijn dan 66 jaar.

Maar, als je al bij een soortgelijke verzekering zat en zonder pauze overstapt naar Denta Plus, dan is er geen leeftijdsgrens. Verder moet je aangesloten zijn bij de Liberale Mutualiteit en je bijdrage voor de aanvullende diensten betaald hebben.

Woon je in België of in een buurland zoals Nederland, Frankrijk, Duitsland of Luxemburg? Dan zit je goed. En let op de wachttijd: die is er altijd, namelijk 6 maanden, ongeacht welke tandzorg je nodig hebt.

Maar, bij tandzorg door een ongeval of als je overstapt van een andere verzekering waarbij je al wachttijd hebt gehad, kun je meteen gebruikmaken van de voordelen.

Hoe aansluiten bij Liberale Mutualiteit?

Wil je je aansluiten bij de Liberale Mutualiteit voor de tandverzekering? Dat is vrij eenvoudig. Zorg ervoor dat je aan de voorwaarden voldoet en vul dan het verzekeringsvoorstel in.

Dit formulier kun je ophalen bij een kantoor van de Liberale Mutualiteit of downloaden van hun website. Onderteken het en lever het in bij een kantoor. Zo makkelijk is het.

En als je gezinsleden hebt die onder jouw naam aangesloten zijn, kun je die ook meeverzekeren. Dus, even checken, formuliertje invullen en je bent op weg naar een zorgeloze glimlach!

Liberale Mutualiteit tandverzekering aanvragen.

Wat is de prijs van een tandverzekering bij de Liberale Mutualiteit? [Premie 2024]

De prijs voor een tandverzekering bij de Liberale Mutualiteit, ook bekend als Denta Plus, hangt af van een paar dingen zoals je leeftijd en of je al een andere verzekering bij hen hebt.

In 2024 begint de premie bij ongeveer € 7,72 per maand. Maar, hoe jonger je bent als je instapt, hoe voordeliger je maandelijkse bijdrage. En als je al een hospitalisatieverzekering bij Hospitaal-Plus hebt, krijg je zelfs 5% korting op je Denta Plus premie.

Een extraatje

Voor de kleintjes onder de 8 jaar is de tandverzekering helemaal gratis, zolang minstens één ouder ook bij Denta Plus is verzekerd.

Meer weten? Vul het formulier in en kom in contact met meerdere specialisten bij jou in de buurt

Klaar om de glimlach van je dromen werkelijkheid te laten worden? Neem de eerste stap door het formulier hieronder in te vullen. Zo brengen we je in contact met deskundige specialisten dicht bij jou in de buurt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel leden van uw gezin wilt u verzekeren?
2*. De verzekeraar moet vooral… :
(Gelieve maximaal drie opties aan te vinken)
3*. Heeft u al een zorgverzekering?
4*. Bent u ook op zoek naar een ziekenfonds?
5*. Wanneer wilt u een tandverzekering afsluiten?
6. Aanvullende informatie
7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Overzicht mutualiteiten

Christelijke Mutualiteit tandverzekering
Christelijke Mutualiteit tandverzekering
Ontdek in dit artikel alles over de tandverzekering van CM, met informatie over wat er gedekt wordt, de voorwaarden en de prijs.
Helan tandverzekering

Helan tandverzekering
Ontdek in dit artikel alles over de tandverzekering van Helan. Verken Dentalia Up, de vernieuwde tandverzekering, en ontdek meer over de voorwaarden en dekking.

Tandverzekering Solidaris

Tandverzekering Solidaris
Ontdek in dit artikel alles over de tandverzekering van Solidaris, inclusief informatie over DentaPlan, voorwaarden en prijzen.