Helan tandverzekering: Dentalia Up is de opvolger van Dentalia Plus

Klaar voor een stralende glimlach met minder zorgen? Helan introduceert Dentalia Up, de vernieuwde tandverzekering die Dentalia Plus opvolgt. Ontworpen om jou en je gezin nog beter te ondersteunen met uitgebreide dekkingen.

Wat dekt Dentalia Up?

Dentalia Up biedt een uitgebreide dekking voor verschillende tandzorgbehoeften:

1. Preventieve tandzorg

Geen zorgen meer over je tandartsbezoek; met volledige dekking ben je helemaal klaar voor je jaarlijkse controle. Het draait allemaal om het voor zijn van mogelijke tandproblemen met regelmatige check-ups en een goede schoonmaakbeurt. Zo blijft je glimlach niet alleen stralend, maar ook gezond.

2. Curatieve tandzorgen

Voor curatieve zorg, zoals het vullen van gaatjes, biedt Dentalia Up een terugbetaling van 50% tot 80%, afhankelijk van je preventieve gedrag. Dit moedigt je aan om regelmatig voor controles naar de tandarts te gaan.

3. Prothesen, implantaten en parodontologie

Deze categorie omvat de vervanging van tanden en de behandeling van tandvleesproblemen, met een dekking van 50% tot 80%, ook hier gebaseerd op je preventieve zorginspanningen.

4. Orthodontie

Dentalia Up biedt ook een tegemoetkoming voor orthodontische behandelingen, zoals beugels, met een dekking van 60%. Dit is vooral belangrijk voor kinderen en jongeren die hun tandposities moeten corrigeren.

5. Onvoorziene kosten

Voor onvoorziene tandzorgkosten, bijvoorbeeld door een ongeval of kanker, biedt Dentalia Up een 100% dekking vanaf de dag van aansluiting, zonder wachttijd.

Welke tandzorg dekt Dentalia Up niet?

Het is belangrijk om te weten dat Dentalia Up niet alle tandzorg dekt. Uitgesloten zijn onder meer:

  • Esthetische behandelingen, zoals tanden bleken.
  • Stomatologie en radiologie die niet toegankelijk zijn voor de tandarts.
  • Kosten voor geneesmiddelen.
  • Onwettig gefactureerde kosten.
  • Orthodontie zonder tussenkomst van de wettelijke ziekteverzekering, voornamelijk voor volwassenen.
Bescherm je lach met Helan
Stap nu over op Dentalia Up voor compleet tandzorggemak.
arrow Vraag nu offertes aan

Is er een wachttijd?

Bij Dentalia Up, de tandverzekering van Helan, het onafhankelijk ziekenfonds, speelt de wachttijd een rol, maar die is afhankelijk van het type tandzorg dat je nodig hebt.

Voor preventieve zorg, zoals je jaarlijkse controle bij de tandarts, en onvoorziene kosten door een ongeval of kanker, kun je meteen na aansluiten gebruikmaken van je verzekering. Er is geen wachttijd, dus je bent direct gedekt voor deze zaken.

Bij meer uitgebreide tandzorg, denk aan behandelingen voor gaatjes, beugels of de plaatsing van implantaten, moet je even geduld hebben.

Dat wachtmomentje is er zodat iedereen op een rechtvaardige manier gebruikmaakt van de verzekering. Hoe lang je precies moet wachten, verschilt per behandeling.

Een tip: neem de voorwaarden van Dentalia Up even goed door, zo weet je precies waar je aan toe bent.

Tandverzekeringen vergelijken voor de beste voordelen

Voorwaarden Dentalia Up

Goed nieuws voor iedereen onder de 65: je kunt je altijd aansluiten bij Dentalia Up, waardoor het een optie is voor een grote groep mensen. Let wel op: voor sommige behandelingen geldt een wachttijd.

Dit betekent dat je na je inschrijving even geduld moet hebben voordat je voor bepaalde zorg vergoedingen kunt ontvangen.

Deze maatregel is bedoeld om de verzekering eerlijk en doelmatig te gebruiken. Maar geen zorgen, als het gaat om preventieve zorg of spoedeisende hulp na een ongeluk of bij kanker, hoef je niet te wachten.

Je hoeft geen stapel papieren door te spitten of een medische vragenlijst in te vullen om je aan te sluiten, wat alles een stuk soepeler maakt.

Houd alleen wel een oogje op het maximale vergoedingsbedrag per jaar of per type behandeling, zodat je niet onverwachts voor kosten komt te staan.

Hoe aansluiten bij Helan?

Het aansluiten bij Helan voor de Dentalia Up tandverzekering is eenvoudig en kan op diverse manieren. Je kunt dit online regelen, waarbij je slechts enkele stappen moet volgen om je gegevens in te vullen en je aanmelding te voltooien.

Ook kun je kiezen voor persoonlijk advies door een afspraak te maken met een adviseur van Helan. Zij kunnen je door het proces leiden en eventuele vragen beantwoorden.

Bij het aansluiten is het belangrijk dat je alle leden van je gezin meeneemt in de verzekering, waardoor Dentalia Up een echte gezinsverzekering wordt.

Dit zorgt ervoor dat iedereen in je gezin geniet van dezelfde voordelen en bescherming tegen hoge tandzorgkosten.

Man is aan het lachen.

Wat is de prijs van een tandverzekering bij Helan? [Premie 2024]

Bij Helan wordt de kost van je tandverzekering bepaald door enkele duidelijke zaken, zoals hoe oud je bent wanneer je instapt en hoeveel mensen je meeneemt in deze verzekering.

Het zit zo: hoe eerder je erbij bent, des te aantrekkelijker wordt je maandbedrag. Dit maakt Dentalia Up een handige keus voor zowel jou persoonlijk als voor je familie.

Voor de allerkleinsten tot 3 jaar oud is het helemaal gratis, wat Dentalia Up echt een topkeuze voor families maakt. Vanaf hun vierde begint de premie bij een prettige € 3,91 per maand.

Voor volwassenen schommelt de premie naargelang de leeftijdscategorie waar je in zit. Als je bijvoorbeeld voor je veertigste instapt, start de premie vanaf € 8,67 per maand, en dit kan variëren naargelang je ouder wordt.

Wil je een tandzorgverzekering afsluiten? Vul dan het formulier in en kom in contact met specialisten bij jou in de buurt

Klaar om zorgeloos te lachen? Met een tandverzekering van Helan ben je goed op weg. Het enige wat je hoeft te doen, is het formulier hieronder in te vullen. Zo eenvoudig is het.

Een specialist bij jou in de buurt neemt dan contact met je op om alles door te nemen. Of je nu vragen hebt over de dekking, de premie, of hoe je je hele gezin kunt verzekeren, onze specialisten staan voor je klaar.

Neem die stap naar een stralende glimlach en laat ons je helpen met een tandverzekering die bij jou past.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel leden van uw gezin wilt u verzekeren?
2*. De verzekeraar moet vooral… :
3*. Heeft u al een zorgverzekering?
4*. Bent u ook op zoek naar een ziekenfonds?
5*. Wanneer wilt u een tandverzekering afsluiten?
6. Aanvullende informatie
7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Overzicht mutualiteiten

Christelijke mutualiteit tandverzekering

Christelijke Mutualiteit tandverzekering
In dit artikel ontdek je alles over de tandverzekering van de CM. Lees over de voorwaarden, dekking, wachttijden en voordelen.

Tandverzekering Solidaris

Tandverzekering Solidaris
In dit artikel ontdek je alles over de tandverzekering van Solidaris, inclusief informatie over voorwaarden, wachttijden en prijzen, voor een weloverwogen beslissing over tandzorg.

Tandverzekering Liberale Mutualiteit

Tandverzekering Liberale Mutualiteit
In dit artikel ontdek je alles over de tandverzekering van de Liberale Mutualiteit, inclusief informatie over de voorwaarden, dekking en prijzen.